Blog
ponedjeljak, rujan 22, 2008
Permakultura je tema kojoj se Subverzije često vraćaju, jer predstavlja dobar primjer onoga što svakodnevno možemo raditi i pomaže nam pri dizajniranju životnog prostora, bilo da je riječ o graditeljstvu, energetici ili uzgoju hrane. Sljedeći ponedjeljak pogledajte prva dva kratka filma iz serijala Global Gardener - Permaculture with Bill Mollison.

Ponedjeljak 22. 09. 2008. u 19:00

Permakultura - revolucija pod krinkom vrtlarstva (1. dio)

Permakultura je tema kojoj se Subverzije često vraćaju, jer predstavlja dobar primjer onoga što svakodnevno možemo raditi i pomaže nam pri dizajniranju životnog prostora, bilo da je riječ o graditeljstvu, energetici ili uzgoju hrane. Uostalom, permakultura se bazira na dizajnu, odnosno shvaćanju područja u kojem živimo i što boljem imitiranju prirodnih procesa.

Bill Mollison nas kroz četiri polusatna filma vodi kroz različita klimatska područja u svijetu, gdje u najtežim i gotovo nemogućim uvjetima uz pomoć lokalne zajednice i permakulturnih principa pretvara prave pustoši u područja bogata hranom. Način na koji to postiže objašnjava u detalje, no osim same proizvodnje hrane, ovaj pristup ima važnu društvenu ulogu, jer osnažuje lokalnu zajendicu i pomaže joj da preuzme inicijativu i svoj život u svoje ruke.

Prva dva filma govore o permakulturi u tropskoj klimi i pustinjama.

Dokumentarni film: Global Gardener - Permaculture with Bill Mollison 1-2
[60 minuta, režija: Julian Russell i Tony Gailey, Australija, 1991.]

Subverzije se događaju svaki ponedjeljak u 19 sati u net klubu Mama, Preradovićeva 18, Zagreb.

Subverzije se financiraju isključivo osobnim donacijama pa zato ubacite par kuna u kutiju za donacije, jer na taj način financirate program, plakate i sve ostale troškove, koji su minimalni, ali postoje.

www.stocitas.org
nightonearth @ 10:50 |Komentiraj | Komentari: 0
google oglasi
Brojač posjeta
70741
blog catalog
padaj silo

Padaj, silo i nepravdo,
narod ti je sudit zvan;
bježte od nas noćne tmine,
svanuo je i naš dan.

Pravo naše ugrabjeno
amo natrag dajte nam;
ne date li, ne molimo,
uzet će ga narod sam.

Index.hr
Nema zapisa.