Blog
petak, svibanj 9, 2008

09. svibnja 2008
Zagreb, Močvara


U petak, 9. svibnja u sklopu festivala Žedno uho, kultni američki minimalist rock trio Shellac konačno nastupa u Zagrebu.

SHELLAC (SAD)
www.touchandgorecords.com

Ova rečenica sama je po sebi dovoljna svakome tko se bar malo očešao o američki nezavisni rock zadnjih 25 godina da prisustvuje koncertu. Shellac su osnovali kultni gitarist i snimatelj Steve Albini (ex Big Black, Rapeman) i bubnjar Todd Trainer (ex Rifle Sport, Brick Layer Cake) u Chicagu 1990. godine, da bi dolaskom basiste Bob Westona (ex Volcano Suns) dvije godine kasnije godine bend u potpunosti profunkcionirao i momentalno se pozicionirao u sam vrh pripadajuće im scene. Od tada pa do danas, bend je objavio nekolicinu singlica, četiri albuma (posljednji "Excellent Italian Greyhound" izašao je prošlog ljeta, kao i svi ostali, za čikaški Touch & Go Records) i odsvirao stotine koncerata širom svijeta. Shellac snimaju albume i sviraju koncerte kada žele i kada im dopuštaju svakodnevne obaveze (Albini i dalje vodi chicaški studio Electrical Audio, Weston je osnovao mastering studio Chicago Mastering Service dok Trainer radi kao menadžer skladišta u Minneapolisu). Ovaj koncert je idealna prilika prilika svjedočiti vrhunskom bendu koji je još uvijek u naponu snage kao i ljudima koji su stvarali američki nezavisni rock, još uvijek ga drže živim i brinu se za njegovu budućnost. Ne propustiti!

17. svibnja ove godine navršava se 6 godina od prerane smrti našeg prijatelja Ivice Baričevića - Bare. Bara je tijekom devedesetih bio jedna od najvažnijih poluga hrvatskog nezavisnog rocka. Vodio je izdavačku kuću Earwing Records, fanzin, shop i radio emisiju pod imenom Žedno Uho. Radeći kao grafički dizajner oblikovao je na desetine omota hrvatskih bendova i plakata za koncerte u Zagrebu. Osim bukiranja bezbroj koncerata u Ksetu i Močvari, Bara je pokrenuo i danas etablirane festivale Earwing No Jazz i Žedno Uho. A imao je vremena još i svirati u grupama Rujan, Uzrujan, Sibir... Kao znak zahvalnosti za sve što nam je ostavio, koncert grupe Shellac posvećujemo njemu.
Pajdo, hvala!

ALLROH (Njemačka)
www.myspace.com/allroh
Kantautorica iz Berlina koju su Shellac izabrali da ih prati na ovoj turneji.

upad u pretprodaji: 120 KN, na dan koncerta na blagajni kluba: 140 KN

Pretprodajna mjesta:
Zagreb: KOVAČ, Masarykova 14; MAMA, Preradovićeva 18; DIRTY OLD SHOP, Tratinska 33; KARTOMLAT, Importanne centar (lokal E-9); MOČVARA, Trnjanski nasip bb
Split: DALLAS MUSIC SHOP, Narodni trg 14
Rijeka: DALLAS MUSIC SHOP, Splitska 2a
Pula: DALLAS MUSIC SHOP, Dalmatinova 2
Zadar: DALLAS MUSIC SHOP, Široka ulica 2
Čakovec: DALLAS MUSIC SHOP, Kralja Tomislava 7

nightonearth @ 11:14 |Komentiraj | Komentari: 0
google oglasi
Brojač posjeta
70741
blog catalog
padaj silo

Padaj, silo i nepravdo,
narod ti je sudit zvan;
bježte od nas noćne tmine,
svanuo je i naš dan.

Pravo naše ugrabjeno
amo natrag dajte nam;
ne date li, ne molimo,
uzet će ga narod sam.

Index.hr
Nema zapisa.