Blog
nedjelja, prosinac 14, 2008
Osjećaj se bolje! Umjetnost na razmeđi tehnologije i znanosti
19.12.2008. - 23.12.2008.
Studentski Centar, Zagreb

Festival polazi od teze da je biti tužan, nesretan, depresivan, nezainteresiran izjednačeno s biti društveno neprihvatljiv - Feel Better/Osjećaj se bolje.Nakon prošlogodišnjeg festivala Ekstravagantna tijela koji se bavio problemom tijela, invalidnosti i različitosti, kustoska udruga Kontejner ove je godine pripremila petodnevno istraživanje užitka s fokusom na umjetnost na sjecištu tehnologije i znanosti.

Tema festivala vezana je uz imperativ sreće, užitka, hedonizma, a temelji se na paradigmama koje tumače da se u suvremenom društveno-političkom sustavu pitanje stabilnosti i kontrole premjestilo s područja moći i represije na područje sreće i zabave.

Biti će tu svega – od recepata molekularne gastronomije (tehno-emotivne kuhinje), kulinarskih delicija za vaše nepce, robota koji toče viski i mješaju piće baš po vašem ukusu, pa sve do oxygen bara, gdje ćete u neograničenim količinima moći konzumirati – kisik!


Dio će radova na festivalu pokušati razvedriti posjetitelja, ubaciti ga u stanje kratkotrajnog hedonizma i pružiti mu razne vrste senzualnih, seksualnih, gastronomskih užitaka. Neizostavni su također osvrti na fenomene koji nam nude čovjeka-potrošača društveno kontroliranog barometrom sreće i postignuća.

Program festivala, u kojem sudjeluju dvadesetak umjetnika iz Velike Britanije, Austrije, Nizozemske, Amerike, Norveške, Srbije, Japana i Hrvatske, sastoji se od multimedijalne izložbe, preformansa, simpozija te filmskih projekcija.

nightonearth @ 14:12 |Komentiraj | Komentari: 0
google oglasi
Brojač posjeta
70741
blog catalog
padaj silo

Padaj, silo i nepravdo,
narod ti je sudit zvan;
bježte od nas noćne tmine,
svanuo je i naš dan.

Pravo naše ugrabjeno
amo natrag dajte nam;
ne date li, ne molimo,
uzet će ga narod sam.

Index.hr
Nema zapisa.