Blog
subota, prosinac 13, 2008
U okviru projekta Živjeti zajedno (Living Together) British Council otvara fotonatječaj na temu međukulturalnog dijaloga. Natječaj ostaje otvoren do 15. ožujka 2009.
Pozivaju se svi zainteresirani natjecatelji da na službenu internetsku stranicu natječaja livingtogether.shootexperience.com pošalju tri fotografije koje odražavaju njihov doživljaj migracije s obzirom na tri teme: Nova lica nova mjesta, Osjećaj doma i Migracija – novi fenomen.

U natječaju mogu sudjelovati osobe od 13 do 35 godina starosti iz sljedećih 19 zemalja: Albanije, Armenije, Austrije, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Cipra, Crne Gore, Gruzije, Grčke, Hrvatske, Izraela, Kosova, Makedonije, Poljske, Rumunjske, Srbije, Turske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Natječaj se zatvara 15. ožujka 2009. u 18 sati, a izabrane fotografije bit će predstavljene u sklopu konferencije projekta Živjeti zajedno koja će se održati u ožujku 2009.

Pobjednici će biti izabrani u tri kategorije – Najbolja fotograija, Najbolja fotografija po dobnim skupinama i Najbolja fotograija na temu, a pobjednike nagrađuje Olympus.

Za više informacija o uvjetima natječaja posjetite stranicu livingtogether.shootexperience.com

Ovim natječajem nastoji se potaknuti kreativni vizualni dijalog o utjecaju migracija na društvo te o sudjelovanju manjinskih zajednica u javnom životu.

Natječaj je dio projekta British Councila pod nazivom Živjeti zajedno, inicijative koja ima za cilj jačanje i promicanje društvene povezanosti i aktivnog građanstva.

Projekt se provodi u više od 15 zemalja uz potporu Vijeća Europe u okviru Europske godine međukulturalnog dijaloga. Pojam "zajedničkog života" od iznimne je važnosti za Europu u kojoj se kao rezultat migracije pojavljuju sve složenija i raznovrsnija društva. Projekt se bavi utjecajem koji nove migracijske zajednice imaju na društva iz kojih dolaze i u koja dolaze, te na njihovu prisutnost u javnom životu.
nightonearth @ 15:39 |Komentiraj | Komentari: 0
google oglasi
Brojač posjeta
70741
blog catalog
padaj silo

Padaj, silo i nepravdo,
narod ti je sudit zvan;
bježte od nas noćne tmine,
svanuo je i naš dan.

Pravo naše ugrabjeno
amo natrag dajte nam;
ne date li, ne molimo,
uzet će ga narod sam.

Index.hr
Nema zapisa.